Zjistil jsem, že dělám věci, které mě baví, pochvaluje si moderátor Jan Rosák

4. prosinec 2023

Klub seniorů Pečovatelské služby z pražského Žižkova se stal dějištěm Blízkých setkání v rámci projektu Ježíškova vnoučata. Hostem byl Jan Rosák, moderátor Šťastné cesty na Dvojce. Jak dlouho se už účastní projektu Ježíškova vnoučata? Jaké vnouče byl on sám? Jaké druhy sportů provozuje? Je v Mníšku pod Brdy pořád amatérské divadlo a cukrárna? Kolik má vnoučat? Kterému fotbalovému klubu fandí?

„Když jsem sem přišel, slyšel jsem, že nestárnu. Snažím se stárnutí oddálit tím, že sportuju a pracuju,“ vysvětluje přítomným v klubu.

Čtěte také

Na Dvojce moderuje každý pátek pořad Šťastnou cestu. „Baví mě to strašně, i když poslední hodinu už melu z posledního,“ směje se. „Cestovatelská hodinka je pro mě dobrodružství, protože nikdy nevím přesně, o čem bude host mluvit a kam bude celý rozhovor směřovat,“ popisuje.

Jana Rosáka zaměstnává i divadelní práce. „Zjistil jsem, že dělám věci, které mě baví. Když ale dostanu nabídku, která by mi způsobila stres, tak ji odmítnu, protože by to nestálo za nic. Kromě toho jsem se o práci nikdy nepral, nikdy jsem se nepodbízel, nenosil lahve… A tato prestiž mě těší,“ uzavírá Jan Rosák.

Tereza Kostková a Jan Rosák v klubu seniorů

Kromě návštěvy Terezy Kostkové a Jana Rosáka v klubu seniorů na pražském Žižkově naštívili seniory i Dva na Dvojce. Tým dopoledního bloku se i letos stal, ostatně jako každý rok, Ježíškovými vnoučaty.

Šárka Volemanová, Jiří Holoubek, Eva Kličková a produkční Andrea Kopicová se společně rozhodli potěšit pana Františka z Azylového domu v Radotíně a splnili mu jeho největší přání. Pořídili mu televizi. Panu Františkovi bude brzy 70 let a přál si televizi malou a kompaktní, aby se s ní mohl kdykoliv a kamkoliv přemístit. Zapojit se můžete i vy, více na webu jeziskovavnoucata.cz.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související