Senioři z domova v Krásné Lípě si od Ježíškových vnoučat přáli rockový koncert. Zahraje jim kapela z Oseka

22. prosinec 2023 11:15

Projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata je těsně před Vánoci stále v plném proudu. My se teď podíváme do domova pro seniory v Krásné Lípě. Tam chtěli klienti splnit jedno z těch méně tradičních přání, a sice zažít přímo v budově domova rockový koncert. Jejich přání vyslyšel kapelník z Oseka, který seniorům zahraje se svou skupinou už v únoru.

„No, já to mám rád – jsem odchovaný na Beatles, a ta dechovka už mi dost vadí, protože kam vlezem, tam do nás hustí dechovku. Každý si asi myslí, že když je člověk starej, tak musí poslouchat dechovku. Mám rád Smokie a podobné kapely, ještě tam máme i ABBU,“ konstatuje Arne Dmitrovič, jeden z klientů, o kterých mluví ošetřovatelky a sociální pracovnice domova jako o rockerech.

Mezi vyznavače rocku patří i klientka domova Emílie Vadacová. „I rocková může být. Všechna hudba, která je melodická, se mi líbí. Mám ráda třeba Queen nebo Rolling Stones a další,“ shrnuje.

Sociální pracovnice domova Lucie Šulcová prozradila, že jedna rocková kapela už přímo v domově nedávno zahrála: „Byla tu už jedna rocková kapela a klienti byli kupodivu velmi nadšení. Moc se jim to líbilo.“

Rockeři přijedou do Krásné Lípy z Oseka

Kapelou, která udělá v rámci Ježíškových vnoučat radost klientům domova pro seniory v Krásné Lípě, je Aspartam z Oseka na Teplicku. Přání se rozhodl zarezervovat a vyplnit přímo kapelník Michal Puchmeltr.

„Hrajeme takový rock – fungujme od začátku srpna, takže teprve děláme vlastní písničky, v tom jsme na začátku, takže hrajeme převzaté skladby od známých kapel. Tohle přání jsem našel na webu Ježíškových vnoučat – oslovilo mě to. Říkal jsem si, že je to zajímavé přání, a když jsem to řekl klukům z kapely, tak s tím nadšeně souhlasili.“

Koncert by Aspartam měl odehrát v domově pro seniory v Krásné Lípě během února 2024.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související